top of page

Endoscopeska operacija lumbalne bushel

Bol u križima predstavlja veliki dio razloga zbog kojih se pacijenti obraćaju ambulantama u svijetu. Hernija diska dijagnosticira se kod nekih pacijenata koji imagen bolove u križima i dodatno u nozi. Lumbalna kila je bolest koja se javlja kada puknu diskovi koji djeluju kao amortizador između naših Kralježnica i dio koji strši prema van pritišće živac. Ovaj pritisak na živac pogoršava bol, jer se postepeno povećava u upalnom procesu, rasteže lumbalne mišiće, a to dovodi do bolova u križima. Toga porosa, javlja se i bol koji zrači u nogu, koju nazivamo išijasom, prema mišićnim skupinama povezanim sa živcima. U naprednim nivoima, parálisis; Mogu se otkriti nalazi koji vode do inkontinencije mokraće i stolice.

Tehnologija daje važan doprinos našem zivotu. Para se odrazilo na područje medicine, posebno u 20. stoljeću, i brzo se razvilo. Te su tehnologije omogućile izvođenje istih postupaka s malim urezima, uz manje štete za pacijente, koje nazivamo minimalno invasivenim, posebno u hirurškim područjima. Tako su se endoscopeske operacije lumbalne kile počele primjenjivati ​​i u operacijama kičme. Na taj način pacijenti ugodnije i brže vraćaju svoje zdravlje.

Na polju neurohirurgije, upotreba i mikroska i endoscopio pružila je velike prednosti u operaciji kičme. Povećavanje nervnih tkiva da bi ih se jasnije vidjelo učinilo je stope komplikacija izuzetno niskim.

Endoscopeska operacija lumbalne bushel
Endoscopeska operacija lumbalne bushel


Comments


Artículos más leídos

últimas publicaciones

bottom of page